ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκτύπωση

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Με αφορμή συνεχή και επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν επιδότηση κατοίκων για τον εποικισμό των Αντικυθήρων, ο Δήμος Κυθήρων, με αίσθημα ευθύνης, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Το νησί των Αντικυθήρων, ευρισκόμενο στο μέσον της απόστασης Κυθήρων – Κρήτης, ανήκει διοικητικά στο Δήμο Κυθήρων και τις τελευταίες δεκαετίες υποφέρει από μεγάλη μείωση του μόνιμου πληθυσμού του. Ο σημερινός μόνιμος πληθυσμός του νησιού δεν υπερβαίνει τους 25 κατοίκους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και μια πενταμελής οικογένεια Αντικυθηρίων της Αττικής, που πριν 1 χρόνο έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μείνει μόνιμα στο νησί με αποτέλεσμα να ανοίξει ξανά το Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων, που είχε κλείσει από τη δεκαετία του 1990.

Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων και άλλους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επεξεργάζονται εδώ και σχεδόν 1 έτος, ένα πρόγραμμα ήπιου εποικισμού του νησιού, αρχικά με 5 πολύτεκνες οικογένειες από την Αθήνα.

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ "ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019"

Γράφτηκε από τον/την john 76. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωσή μας έλαβε μέρος στις φετινές εκδηλώσεις για τις ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019 στο Πασαλιμάνι από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να κάνουμε ακόμα πιο γνωστό το νησί μας και να προβάλουμε την ιστορία του αλλά και τις ομορφιές και τα λιγοστά έστω αλλά αγνά προϊόντα του νησιού, με υλικό που είχαμε στην Ένωση και που μας πρόσφεραν οι Αντικυθήριοι και μόνον. 

Βρεθήκαμε σε περίπτερο που παραχώρησε η Ένωση Απανταχού Μανιατών την οποία θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή και την οργάνωση.

Εκτύπωση

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ 2019

Γράφτηκε από τον/την john 67. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία η Ένωση μας πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα της στο μουσικό κέντρο των συμπατριωτών μας Ανδρόνικου Διονυσίου και Κατσανεβάκη Δέσποινας << Ο ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ >> στο Ρέντη την Κυριακή 7 Απριλίου.  Μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας παρευρέθηκαν όπως επίσης και αρκετοί φίλοι της Ένωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κος Θ.Δρίτσας , οι βουλευτές κος Κ.Κατσαφάδος , Ελ. Σταματάκη και εκπρόσωπος της επίσης βουλευτή κας Γ.Γεννιά , οι πολιτευτές κα Ζ.Ρούσσου , κος Σπ.Σπυρίδων και κος Ι.Σωτήρχος , ο πρώην πολιτευτής κος Δημ.Καρύδης, εκ μέρους της περιφέρειας ο συμπατριώτης μας Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Π.Χατζηπέρος , ο Δήμαρχος Καλλίθέας κος Δ.Κάρναβος που η καταγωγή του είναι από το νησί, ο πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας κος Βρ.Κυπριώτης με μέλη αυτής , ο αρχαιολόγος κος Αρ.Τσαραβόπουλος και ο φωτορεπόρτερ της Κοινωνικής κος Δημ.Κρητικός

Ο πρόεδρος της Ένωσης κος Γ.Κωνσταντίνου στην αρχή απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και στην συνέχεια μας διασκέδασαν οι συμπατριώτες μας οργανοπαίχτες Χρ.Χαρχαλάκης στο βιολί και Γρ.Αλυσσανδράκης στην λύρα.                 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπατριώτες και φίλους της Ένωσης για την μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση και στην ενίσχυση του συλλόγου καθώς επίσης και την διεύθυνση του κέντρου και το προσωπικό για την άψογη εξυπηρέτηση και πλούσιο μενού που μας παρείχαν. 

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 2019

Γράφτηκε από τον/την john71. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Δ.Σ της Ένωσης των ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ << Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ >> αποφάσισε να διοργανώσει την ετήσια χοροεσπερίδα της την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στην μουσική ταβέρνα << Ο ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ >> στην οδό Περικλέους 7 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη στις 13.00 μ.μ.

Παρακαλούμε πολύ -για την τήρηση της τάξης- για την έγκαιρη προσέλευσή σας . Ώρα σερβιρίσματος ορίστηκε στις 14.00 μ.μ.

Παρακαλούμε πολύ επίσης, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, για την έγκαιρη κράτηση στα γνωστά τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ όπως επίσης και στο τηλέφωνο του γραφείου της Ένωσης κάθε Τετάρτη απόγευμα και Κυριακή πρωί και στο τηλέφωνο του κέντρου 2104815334.

Σε νέα ανάρτηση στο site της Ένωσης και στο f/b τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες.

 ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ.ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΕΜΜ.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Ανδρέας Χαρχαλάκης, Πρόεδρος της Δ.Κ.Αντικυθήρων, στις 14 Φεβρουαρίου 2019 έγραψε :

Θερμές ευχαριστίες στον εδώ αθόρυβο εθελοντή ΑΝΘΡΩΠΟ που με 12 κ πλέον μποφόρ βγηκε στις κολώνες πρωί πρωί υπό βροχή για να αποκαταστήσει βλάβες στο δίκτυο ρεύματος του Νησιού προκειμένου να υπάρχει ομαλή ηλεκτροδότηση στους υπερήλικες ανθρώπους που υποφέρουν από τίς δύσκολες καιρικές συνθήκες..... Ευχαριστούμε Γιώργο !!!!! 

(σ.σ. Πρόκειται για τον Γιώργο Χαρχαλάκη του Εμμανουήλ, ο οποίος νυχθημερόν "περιπολεί" και παρακολουθεί τις συνδέσεις στις κολώνες της ΔΕΗ, και -σε έκτακτες καταστάσεις, με κίνδυνο της ζωής του, χωρίς να έχει καμμία υποχρέωση- ανεβαίνει και αποκαθιστά τις βλάβες).

Εκτύπωση

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019

Γράφτηκε από τον/την john71. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ

H Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ», το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ της Περιφέρειας πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και παρέστησαν ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, η βουλευτής κ. Ελένη Σταματάκη, ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο συμπατριώτης μας Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο συμπατριώτης μας Πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Θεόδωρος Κατσανέβας, οι πολιτευτές κ.κ. Σπύρος Σπυρίδων, Ζωή Ρούσσου, Ιωάννης Σωτήρχος και Βασίλειος Μόσχου, αντιπροσωπία από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Αθηνών - Πειραιά και φυσικά πολλά μέλη και φίλοι της Ένωσης.

Εκτύπωση

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 27-1-2019

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2019 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ

Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες 

Καλή Χρονιά!

Αν και είχα προγραμματίσει να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, αφενός οι αλλαγές των δρομολογίων λόγω του καιρού και αφετέρου μια ξαφνική ίωση που με ταλαιπωρεί από την Παρασκευή, δεν μου επέτρεψαν να ταξιδέψω για την Αθήνα. Σας στέλνω όμως ολόθερμες ευχές για το νέο έτος.

Πριν λίγες ημέρες υπογράψαμε με την Περιφερειάρχη κα. Δούρου την Προγραμματική Σύμβαση για τον περιφερειακό δρόμο του Ποταμού με προϋπολογισμό 285.000€ που θα δημοπρατηθεί στους επόμενους μήνες. Χρειάστηκαν, όμως, σχεδόν 5 χρόνια για να λάβουμε τις αδειοδοτήσεις επειδή το νησί ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA! 5 χρόνια για έναν δρόμο που υπάρχει εδώ και 3 δεκαετίες σε ένα νησί που σβήνει!

Εκτύπωση

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ 2019 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γ. Κωνσταντίνου και το μέλος κ. Δ. Ανδρόνικο παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά και στη συνέχεια στη δεξίωση που παρατέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να έχουν σύντομες συνομιλίες με παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και την χαρά να ακούσουν από όλους τα καλύτερα σχόλια για όσα έχουν συμβεί στα Αντικύθηρα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019

Γράφτηκε από τον/την john 688. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ» καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.30, στο αμφιθέατρο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων, επί των οδών Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 στον Πειραιά (Καμίνια), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

  1. Ενημέρωση μελών από το Δ.Σ. – Διοικητικός Απολογισμός περιόδου 1.1. - 31.12.2018. 

              2. Απολογισμός χρηματικής διαχείρισης περιόδου 1.1. - 31.12.2018.

3. Έγκριση διοικητικού απολογισμού και απολογισμού χρηματικής διαχείρισης και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου.   

4. Απονομή βραβείων και επαίνων. 

5. Διάφορα θέματα       

Κατά τη Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα και η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2018

Γράφτηκε από τον/την john 67. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των Αντικυθηρίων. Μετά από αρκετά χρόνια η γιορτή έγινε στο φυσικό μας χώρο, στα γραφεία της Ένωσης που σιγά-σιγά αναμορφώνουμε. Η προσπάθειά μας είναι να αρχίσουμε και πάλι να αξιοποιούμε τον χώρο μας και να ακουστούν και πάλι παιδικές φωνές, αλλά και σαν αρχή για να συγκεντρωνόμαστε πιο τακτικά οι συμπατριώτες σε διάφορες εκδηλώσεις. 

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πολλών παιδιών αλλά και μεγάλων, τα παιδιά διασκέδασαν με τον κλόουν, όλοι απόλαυσαν εδέσματα και γλυκά που ετοίμασαν μέλη του Δ.Σ. και κυρίες από την Ένωση και στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά δώρα προσφορά της Ένωσης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμπατριώτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έφεραν τα παιδιά τους κοντά μας, όσους εργάστηκαν και πρόσφεραν για την επιτυχία της εκδήλωσης και να καλέσουμε τους συμπατριώτες μας – μέλη της Ένωσης να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις μας.

Προγραμματίζουμε σύντομα να πραγματοποιήσουμε και άλλες εκδηλώσεις στα γραφεία και θα θέλαμε να καλέσουμε τους συμπατριώτες μας να μας ενισχύουν με την παρουσία τους και με την προσφορά τους.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές