ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκτύπωση

ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Γράφτηκε από τον/την JOHN 7. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

20-1-2019

Στη μνήμη της αποβιώσασας συμπατριώτισσάς μας Άννας συζ. Χαρίλαου Ευστρατίου, το γένος Ιωάννη Κατσανεβάκη, οι οικογένειες των παιδιών της Μιχάλη και Ιωάννη Ευστρατίου προσέφεραν στην Ένωση το ποσό των € 100 για τους σκοπούς της Ένωσης.

Επίσης χρηματικά ποσά προσέφεραν οι οικογένειες του Ιωάννη Κατσανεβάκη του Μύρωνος και του Βασίλειου Αλοΐζου του Γεωργίου και ο Σταύρος Κατσανεβάκης του Μύρωνος.

Τους ευχαριστούμε όλους. 

Εκτύπωση

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ 2019 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γ. Κωνσταντίνου και το μέλος κ. Δ. Ανδρόνικο παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά και στη συνέχεια στη δεξίωση που παρατέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να έχουν σύντομες συνομιλίες με παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και την χαρά να ακούσουν από όλους τα καλύτερα σχόλια για όσα έχουν συμβεί στα Αντικύθηρα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019

Γράφτηκε από τον/την john 688. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ» καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.30, στο αμφιθέατρο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων, επί των οδών Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 στον Πειραιά (Καμίνια), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

  1. Ενημέρωση μελών από το Δ.Σ. – Διοικητικός Απολογισμός περιόδου 1.1. - 31.12.2018. 

              2. Απολογισμός χρηματικής διαχείρισης περιόδου 1.1. - 31.12.2018.

3. Έγκριση διοικητικού απολογισμού και απολογισμού χρηματικής διαχείρισης και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου.   

4. Απονομή βραβείων και επαίνων. 

5. Διάφορα θέματα       

Κατά τη Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα και η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2018

Γράφτηκε από τον/την john 67. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των Αντικυθηρίων. Μετά από αρκετά χρόνια η γιορτή έγινε στο φυσικό μας χώρο, στα γραφεία της Ένωσης που σιγά-σιγά αναμορφώνουμε. Η προσπάθειά μας είναι να αρχίσουμε και πάλι να αξιοποιούμε τον χώρο μας και να ακουστούν και πάλι παιδικές φωνές, αλλά και σαν αρχή για να συγκεντρωνόμαστε πιο τακτικά οι συμπατριώτες σε διάφορες εκδηλώσεις. 

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πολλών παιδιών αλλά και μεγάλων, τα παιδιά διασκέδασαν με τον κλόουν, όλοι απόλαυσαν εδέσματα και γλυκά που ετοίμασαν μέλη του Δ.Σ. και κυρίες από την Ένωση και στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά δώρα προσφορά της Ένωσης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμπατριώτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έφεραν τα παιδιά τους κοντά μας, όσους εργάστηκαν και πρόσφεραν για την επιτυχία της εκδήλωσης και να καλέσουμε τους συμπατριώτες μας – μέλη της Ένωσης να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις μας.

Προγραμματίζουμε σύντομα να πραγματοποιήσουμε και άλλες εκδηλώσεις στα γραφεία και θα θέλαμε να καλέσουμε τους συμπατριώτες μας να μας ενισχύουν με την παρουσία τους και με την προσφορά τους.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ 2018

Γράφτηκε από τον/την john 55. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Η Ένωση Απανταχού Αντικυθηρίων << Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ >> μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να διοργανώσει την παιδική Χριστουγεννιάτικη εορτή στα γραφεία της Ένωσης επί της οδού Υψηλάντου 99-101 στον Πειραιά επ΄ ευκαιρία και της πρόσφατης ανακαίνισης που πραγματοποίησε σε αυτά.

Παρακαλούμε τους συμπατριώτες και φίλους της Ένωσης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας και να φέρουν τα παιδιά τους κοντά μας σε έναν χώρο τόσο οικείο σε όλους μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 με ώρα έναρξης 18.00 μ.μ Για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα των μελών της Ένωσης όπως επίσης στο τηλ / FAX του γραφείου της Ένωσης 210-4120596 κάθε Τετάρτη από 18.00-21.00 & Κυριακή 09.00-13.00.

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 2018

Γράφτηκε από τον/την john 66. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η Ένωση πραγματοποίησε για δεύτερη φορά εφέτος ετήσια εκδρομή με επιτυχία, σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Δωδώνη Travel της κυρίας Γιώτας Βάσση.

Πρώτη στάση ήταν η μονή του Όσιου Λουκά η οποία είναι χτισμένη το 950 μ.Χ. στην δυτική πλευρά του Ελικώνα. Η μονή περικλείεται από περίβολο και περιλαμβάνει διώροφα και τριώροφα συγκροτήματα κελιών, τράπεζα και δύο ενωμένους ναούς.Το καθολικό δε του ναού λειτουργεί και ως Μουσείο. Εκεί είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε όλους τους χώρους της μονής να μας γίνει μια μικρή ξενάγηση και κάναμε την βόλτα μας στον περιβάλλοντα χώρο.

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ 2018

Γράφτηκε από τον/την john 89. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

      Όπως κάθε χρόνο, το Διοικητικό Συμβούλιο θα τελέσει και εφέτος το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών, δωρητών και απανταχού Αντικυθηρίων στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Νέο Φάληρο την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-11-2018

Γράφτηκε από τον/την john 76. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για όλους μας ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη η ομολογουμένως δύσκολη απόφαση των συμπατριωτών μας Διονύση Ανδρόνικου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου επί πολλά έτη και Δέσποινας Κατσανεβάκη  μέλους της Ένωσης και Αντικυθήριας που έχει γεννηθεί στο νησί, να μετοικήσουν με τα τρία παιδιά τους στα Αντικύθηρα για να ζήσουν εκεί και τα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Δημοτικό σχολείο του νησιού που ανοίγει και πάλι μετά από σχεδόν 25 χρόνια.                                                                                                                                             

Εκτύπωση

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Γράφτηκε από τον/την john 61. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-10-2018    

 Για μια ακόμα φορά παιδιά του Συλλόγου μας συμμετείχαν στην σημερινή παρέλαση της Εθνικής επετείου στον Πειραιά.

 Ευχαριστούμε τους συμπατριώτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έφεραν τα παιδιά τους στην Ένωση. 

 Ευχή όλων μας να τα έχουμε ξανά μαζί μας και στις επόμενες εκδηλώσεις και να έρθουν και άλλα για να δείξουμε την αγάπη μας στο νησί μας και να νοιώσουμε και πάλι περήφανοι για τον τόπο καταγωγής μας. 

Φωτογραφία-1  Φωτογραφία-2  Φωτογραφία-3  Φωτογραφία-4  )

ΤΟ Δ.Σ. 

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Γράφτηκε από τον/την john 89. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ 2018

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκδρομή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με προορισμό την μονή του Όσιου Λουκά και τη Λιβαδειά.

Επειδή ευχόμαστε και πιστεύουμε η συμμετοχή να είναι αρκετά μεγαλύτερη από προηγούμενες φορές, παρακαλούμε όσα από τα μέλη και φίλους της Ένωσης μπορούν και θέλουν να είναι μαζί μας να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 31/10/2018 επικοινωνώντας με τα μέλη του Δ.Σ.

Τις επόμενες ημέρες με νέα ανάρτηση θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα της εκδρομής.

ΤΟ Δ.Σ

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές