ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτύπωση

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΠΑΓΓΑΙΑ"

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ! 

(18/1/2024 Ανακοίνωση του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων) 

Υπάρχουν έργα που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα ενός τόπου. Έργα που πιο ουσιαστικά και μακρόπνοα από μια ανάπλαση ή μια οδοποιία.

Ένα τέτοιο έργο είναι το «ΠΑΓΓΑΙΑ – Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων», η εμβληματική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που σε λίγους μήνες θα αρχίσει να κατασκευάζεται στα Αντικύθηρα.

Εκτύπωση

"Απόβαση "σήμερα στο Νησί μας από τον Όμιλο Φουσκωτών Ελλάδος

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλό σας μεσημέρι από τα ήρεμα και ζεστά Αντικύθηρα........ "Απόβαση "σήμερα στο Νησί μας από τον Όμιλο Φουσκωτών Ελλάδος....... Έφεραν φάρμακα ( κ δεύτερο απινιδωτή )από το Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο στο Αγροτικό Ιατρείο Αντικυθήρων......... Τους ευχαριστούμε θερμά όλους τους !!!!! (Ανακοίνωση Ανδρέα Χαρχαλάκη στο F/B)

Δείτε το άρθρο της εφημερίδας

Εκτύπωση

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΟΙΟΥ AQUA JEWEL 2022

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε στο site της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ (https://diavgeia.gov.gr/search?advanced&query=ada:"69ΙΡ4653ΠΩ-86Ω"&page=0η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ α)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΙΣΣΑΜΟΣ και επιστροφή, β)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΚΙΣΣΑΜΟΣ και επιστροφή, γ)ΓΥΘΕΙΟ - ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΙΣΣΑΜΟΣ και επιστροφή δ) ΓΥΘΕΙΟ – ΚΥΘΗΡΑ και επιστροφή.

 Η ΣΥΜΒΑΣΗ

 

Εκτύπωση

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Νέα ευρήματα της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022  (από την naftemporiki.gr)

Πλούσια σε ευρήματα ήταν η δεύτερη περίοδος (23 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2022) της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος 2021-2025.

Η έρευνα διεξάγεται από την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα υπό τη διεύθυνση της Δρος Αγγελικής Γ. Σίμωσι, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, και του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης Lorenz Baumer, υπό την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Η έρευνα τελεί υπό την αιγίδα της ΠτΔ.

Το άρθρο της Ναυτεμπορικής

Εκτύπωση

Ύδρευση των Κυθήρων και Αντικυθήρων

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8 Απριλίου 2022

Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών πέτυχε να χρηματοδοτήσει η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο υλοποίησης του αναπτυξιακού της προγράμματος. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και κατόπιν θετικής αξιολόγησης της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής, εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το έργο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Κυθήρων» με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 3.059.686,00€. Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας με την συμπαράσταση και συνεργασία του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής. 

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων

Εκτύπωση

Επισημοποιήθηκε η αδελφοποίηση των Δήμων Κισσάμου και Κυθήρων και ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1-9-2021

Με μια λιτή, αλλά συγκινητική τελετή, επισημοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 στο νησί των Αντικυθήρων, η αδελφοποίηση των Δήμων Κισσάμου και Κυθήρων, μετά από σχετικές αποφάσεις των 2 Δημοτικών Συμβουλίων. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν στο Γραφείο της Κοινότητας Αντικυθήρων ο Δήμαρχος Κισσάμου Γεώργιος Μυλωνάκης και ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, παρουσία των Δημάρχων Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη και Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη καθώς και του Προέδρου της Κοινότητας Αντικυθήρων Γεωργίου Χαρχαλάκη.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων υποδέχθηκε τους χανιώτες Δημάρχους με τη συνοδεία τους στο λιμάνι των Αντικυθήρων υπό τους ήχους κρητικών παραδοσιακών οργάνων και στη συνέχεια τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους Ποταμού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Στην προσφώνησή του, ο Δήμαρχος Κυθήρων ανέφερε αναλυτικά τους μακραίωνους δεσμούς του μικρού νησιού με τη Δυτική Κρήτη, που ξεκινούν από την αρχαιότητα όταν τα Αντικύθηρα αποτελούσαν αποικία της αρχαίας κρητικής πόλης Φαλάσσαρνα και φτάνουν μέχρι τα σημερινά χρόνια, κατά τα οποία οι Αντικυθήριοι ως άμεσοι απόγονοι κρητικών εποίκων του 18ου και 19ου αιώνα, διατηρούν ζωντανά τα κρητικά ήθη και έθιμα, την ντοπιολαλιά, τον τρόπο ζωής των κρητικών. Στάθηκε, δε, ιδιαίτερα στο κορυφαίο γεγονός της ανεύρεσης από Κισσαμίτες της Εικόνας του Πολιούχου των Αντικυθήρων Αγ. Μύρωνος, στα μέσα του 17ου αιώνα, γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας για τα Αντικύθηρα καθώς συνδέεται με την συστηματική κατοίκησή τους από οικογένειες της Δυτικής Κρήτης.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Εκτύπωση

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 9-6-2021

Το πλοίο AQUA JEWEL θα προσεγγίζει πλέον στα Αντικύθηρα και κάθε Πέμπτη στο δρομολόγιό του από Κίσσαμο προς Πειραιά. Τα Αντικύθηρα βιώνουν την καλύτερη περίοδο ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης που είχαν ποτέ. Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας καθώς και τις 2 πλοιοκτήτριες εταιρείες (ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ και TRITTON FERRIES) για τον επαγγελματισμό τους και την εξυπηρέτηση των νησιωτών μας. 

(Υπενθυμίζουμε, ότι, στο δρομολόγιο της Κυριακής, το πλοίο θα πηγαίνει και στο Γύθειο, με επιστροφή στα Κύθηρα, και -μετά- Πειραιά).

 

Εκτύπωση

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17-3-2021

Χρηματοδοτήθηκε η ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων από το Πράσινο Ταμείο

Με απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» με επιλέξιμο προϋπολογισμό 163.232,80€ το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες». Προβλέπεται η ανάπλαση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων και δρομίσκων στον Ποταμό Αντικυθήρων, με στόχο την αισθητική και αρχιτεκτονική βελτίωση του οικισμού, σε συνέχεια σχετικής μελέτης και πρότασης που υποβλήθηκαν από το Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο και τον ευχαρίστησε για την ουσιαστική συμβολή του στην χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, αλλά και άλλων προτάσεων έργων ανάπλασης οικισμών που έχουν υποβληθεί και για τα οποία επίσης αναμένονται σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές