ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτύπωση

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 9-6-2021

Το πλοίο AQUA JEWEL θα προσεγγίζει πλέον στα Αντικύθηρα και κάθε Πέμπτη στο δρομολόγιό του από Κίσσαμο προς Πειραιά. Τα Αντικύθηρα βιώνουν την καλύτερη περίοδο ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης που είχαν ποτέ. Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας καθώς και τις 2 πλοιοκτήτριες εταιρείες (ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ και TRITTON FERRIES) για τον επαγγελματισμό τους και την εξυπηρέτηση των νησιωτών μας. 

(Υπενθυμίζουμε, ότι, στο δρομολόγιο της Κυριακής, το πλοίο θα πηγαίνει και στο Γύθειο, με επιστροφή στα Κύθηρα, και -μετά- Πειραιά).

 

Εκτύπωση

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17-3-2021

Χρηματοδοτήθηκε η ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων από το Πράσινο Ταμείο

Με απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» με επιλέξιμο προϋπολογισμό 163.232,80€ το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες». Προβλέπεται η ανάπλαση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων και δρομίσκων στον Ποταμό Αντικυθήρων, με στόχο την αισθητική και αρχιτεκτονική βελτίωση του οικισμού, σε συνέχεια σχετικής μελέτης και πρότασης που υποβλήθηκαν από το Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο και τον ευχαρίστησε για την ουσιαστική συμβολή του στην χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, αλλά και άλλων προτάσεων έργων ανάπλασης οικισμών που έχουν υποβληθεί και για τα οποία επίσης αναμένονται σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

Εκτύπωση

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων ενέκρινε ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν για την διαμόρφωση του Ποταμού των Αντικυθήρων.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 17 Αυγούστου 2020

(Ανακοίνωση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ)

Σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει το μεγάλο και θεάρεστο έργο της ανακαίνισης και ανάδειξης του Ιερού Ναού και όλων των μοναστηριακών κτισμάτων του Αγ. Μύρωνος, που θα γίνει με δαπάνες του μεγάλου ευεργέτου της Εκκλησίας μας και Πολιτικού Διοικητού του Αγ. Όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Θα ανακαινιστεί ο Ναός, τα παλαιά κελιά και κτίσματα, θα συντηρηθεί το αξιόλογο τέμπλο και θα διαμορφωθούν καταλλήλως όλοι οι στεγασμένοι και κοινόχρηστοι χώροι, με στόχο την επαναλειτουργία του χώρου ως Ιεράς Μονής, όπως ήταν μέχρι περίπου τα μέσα του 20ού αιώνα.

 

Εκτύπωση

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιος της Δ.Ε. Αντικυθήρων κ. Ιωάννης Κατσανεβάκης παρέδωσε την Τετάρτη 15/7/2020 στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Γεώργιο Χαρχάλακη ένα όχημα δασοπυρόσβεσης τύπου Unimog, πλήρως λειτουργικό και ανακατασκευασμένο, χωρητικότητας 1.300 λίτρων.

Το όχημα δωρήθηκε στον Δήμο από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και με δαπάνες του Δήμου ανακατασκευάστηκε πλήρως, ενώ για να καταστεί λειτουργικό ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσανεβάκης προσέφερε πολύμηνη προσωπική εργασία.

Το όχημα μεταφέρθηκε αδαπάνως με το πλοίο AQUA JEWEL. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία SEAJETS για την προσφορά της.

Εκτύπωση

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΑΠΟΛΥΤΑΡΑΣ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινάει ο δρόμος προς τον ιστορικό φάρο «Απολυτάρας» Αντικυθήρων

 Δελτία Τύπου

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, ξεκινάει σε λίγες ημέρες η διάνοιξη της οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας Αντικυθήρων, στον οποίο επί πολλά χρόνια υπηρέτησε ο εμβληματικός Ρώσος Ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ. Πρόκειται για ένα έργο κορυφαίας σπουδαιότητας για το μικρό νησί, το οποίο επιχείρησαν διαχρονικά να ολοκληρώσουν όλες οι Κοινοτικές Αρχές του νησιού.  

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Εκτύπωση

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2020 

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 

Ανακοινώνεται ότι στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020 του Δήμου Κυθήρων, που ψηφίστηκαν από το ΔΣ στις 21/1, εντάχθηκαν τα παρακάτω έργα για την Κοινότητα Αντικυθήρων: 

1.    Περιφερειακός Δρόμος Ποταμού: Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 285.000€ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί μέχρι 10/2. Το έργο αυτό φέρει προσωπικά την σφραγίδα του Δημάρχου μας, καθώς εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας το 2013-4, όταν ο σημερινός Δήμαρχος ήταν Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας μετά από αίτημά του προς τον τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημ. Κατσικάρη. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου απαίτησε σχεδόν 6 χρόνια! Η σύμβαση για το έργο θα υπογραφεί μέχρι 15/2 και το έργο θα ξεκινήσει την άνοιξη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκτύπωση

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ο μεσημέρι της Παρασκευής 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κυθήρων στη Χώρα, η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Γιώργου Χαρχαλάκη, από τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Στράτο Χαρχαλάκη.

Ο νέος Πρόεδρος της Κοινότητας των Αντικυθήρων, έπρεπε να επιστρέψει στα Αντικύθηρα με το βραδινό δρομολόγιο του πλοίου και γι' αυτό το λόγο ορκίστηκε νωρίτερα στο Δημαρχείο.

Ο κ. Γιώργος Χαρχαλάκης, είναι ένας νέος δραστήριος άνθρωπος, που από επιλογή έχει επιστρέψει τα τελευταία χρόνια και ζει μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Αντικύθηρα.

Εμείς του ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ως Πρόεδρος πλέον, στο πανέμορφο ακριτικό νησί των Αντικυθήρων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές