ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Εκτύπωση

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Το 2011 ο Δήμος Κυθήρων παρέλαβε χρηματικό πλεόνασμα 407.000,00€ από την Κοινότητα Αντικυθήρων και ένα νησί σε άψογη λειτουργία, με συντηρημένα όλα του τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, τους δρόμους του και το ελικοδρόμιό του. Σήμερα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2014, το νησί εμφανίζει εικόνα πλήρους διάλυσης.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Εκτύπωση

ΤΟ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Το νησί των Αντικυθήρων διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα Ελικοδρόμια στην Ελλάδα. Κατασκευάστηκε από την πρώην Κοινότητα του νησιού, που υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια και ενεργή, και ήταν το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο Γ΄ Κ.Π.Σ. για ολόκληρη τη Νομαρχία Πειραιά, κατά δήλωση της τότε Νομάρχου κας. Μαρίας Τσανάκη, η οποία και έθεσε το θεμέλιο λίθο του. Κόστισε σχεδόν 400.000 Ευρώ και μέχρι σήμερα έχει χρησιμεύσει σε πολλές έκτακτες ανάγκες (π.χ. αεροδιακομιδές ασθενών), επισκέψεις κλιμακίων, ιδιωτική χρήση κ.λπ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΣ 

Εκτύπωση

ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Το ότι το Νησί των Αντικυθήρων είναι παραμελημένο από την στιγμή που καταργήθηκε η Κοινότητα και συνενώθηκε με τον τέως Δήμο Κυθήρων, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω με ποιόν τρόπο έχει κάποιος ευεργετηθεί και γιατί θα πρέπει να νοιώθει ευγνωμοσύνη και σε ποιόν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές