ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκτύπωση

ΣΥΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γράφτηκε από τον/την john 3. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

9-5-2021

Δυστυχώς ακόμα ένας συμπατριώτης μας, ο Θεόδωρος Κατσανέβας, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας σε όλους μας την αίσθηση της απώλειας ενός σημαντικού προσώπου που είχε την εκτίμηση και την αγάπη των Αντικυθήριων, τόσο για την προσωπικότητα και την ευγένειά του, όσο και για την μεγάλη του προσφορά στο νησί μας, ιδίως σε εποχές δύσκολες για το νησί, βάζοντας δυνατά θεμέλια για την ανάπτυξη των Αντικυθήρων αλλά και βοηθώντας προσωπικά πολλούς Αντικυθήριους.

Η στήριξη που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια στα Αντικύθηρα και στους Αντικυθήριους, η ενεργή συμμετοχή του στην Ένωση, η δράση του, οι σκέψεις και οι απόψεις του, του χάρισαν την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων και η απώλειά του αφήνει ένα σοβαρό κενό.

Ταυτόχρονα όμως μένει μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, δίνοντας το παράδειγμα του, πως μπορούμε όλοι μας από κάθε θέση να βοηθάμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συναναστραφούμε μαζί του θα θυμόμαστε τις προσπάθειές του για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπατριωτών μας, την ευγένεια, την αξιοπρέπεια του και τον πατριωτισμό του και θα μείνει πάντα στη σκέψη όλων μας.

Εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσης εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

(Μεταφέρθηκε από τον "Τοίχο" Ανακοινώσεων στην Κατηγορία "Ανακοινώσεις" στις  20-2-2021)

7-2-2021

Την ώρα -που όλοι οι ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΙ, αλλά και τρίτοι που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με τα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ, προσφέρουν στο νησί μας ο καθένας με τον τρόπο του και τα μέσα που διαθέτει και αγωνίζονται να το ενισχύσουν, να αναδείξουν τη σπουδαιότητά του και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των συμπατριωτών μας που μένουν μόνιμα σε αυτό και εξακολουθούν να παλεύουν για να ζήσουν, είναι πραγματικά απαράδεκτο και λυπηρό να ακούγονται από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ απόψεις όπως αυτές που διαβάζουμε ότι διατυπώθηκαν από τον κ. Μαγουλά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου σε σχέση με τα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ. 

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021   

Ευχαριστούμε τα μέλη της Ένωσης για την ανταπόκρισή τους και την ενίσχυση που πρόσφεραν στην Ένωση στη δύσκολη αυτή συγκυρία που περνάμε όλοι. Δεν είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ονόματα, αλλά σας ευχαριστούμε όλους και καθέναν ξεχωριστά για την βοήθειά σας που επιββαιώνει τους στενούς δεσμούς των μελών μας και την εμπιστοσύνη σας στο Δ.Σ.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μπορέσουμε να σας δούμε όλους από κοντά γερούς και δυνατούς σύντομα και σας διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για το καλό του νησιού μας και της Ένωσης.

Το Δ.Σ.

Εκτύπωση

2020 : Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανάρτηση του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστρατίου Αθ. Χαρχαλάκη στις 24-12-2020 :

2020: Η Χρονιά των Αντικυθήρων!

Το 2020 που φεύγει, θα το χαρακτήριζα επάξια ως τη «Χρονιά των Αντικυθήρων»! Και αυτό γιατί μέσα στο 2020 το μικρό μας νησί βίωσε πολλές καλές στιγμές που θα ήθελα να αναφέρω συνοπτικά.

1. Στο επίκεντρο της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας

Η ίδρυση της εθνικής ερευνητικής δομής «Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ)» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι η εμβληματικότερη δράση που έχει γίνει ποτέ στο νησί. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξει η πληθυσμιακή συρρίκνωση των Αντικυθήρων και να τονωθεί η μόνιμη κατοίκηση.

Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 23 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου το 25% θα χρηματοδοτηθεί από την ελληνική πολιτεία και το υπόλοιπο 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η χρηματοδότηση του έργου θα καλύψει την ανάγκη για κτιριακές υποδομές, ενισχύοντάς τες με προηγμένο, καινοτόμο εξοπλισμό. Σκοπός του έργου αυτού είναι, μεταξύ άλλων:

Εκτύπωση

Λιτά εορτάστηκε ο Άγιος Μύρων στα Αντικύθηρα

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χωρίς την παρουσία των προσκυνητών από την Κρήτη και τα Κύθηρα, αλλά και των αποδήμων, εορτάστηκε στο νησί των Αντικυθήρων η ετήσιος μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Μύρωνος του Θαυματουργού, στο ομώνυμο παλαιό Μοναστήρι του Αγίου όπου φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα και απότμημα των λειψάνων του Αγίου.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ στο Ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Αφ΄ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής, 17-08, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο κόσμος ήταν λιγοστός, λόγω των εκτάκτων καταστάσεων της πανδημίας και τηρήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ

 

Εκτύπωση

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ (Ν.ΦΑΛΗΡΟ 2020)

Γράφτηκε από τον/την JOHN45. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εορτάσαμε την μνήμη του πολιούχου και προστάτη του νησιού μας Αγίου Μύρωνα.

Τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα ο εορτασμός έγινε με τα απαραίτητα μέτρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και ευχόμαστε υγεία σε όλους τους απανταχού επί της γης Αντικυθήριους.


ΤΟ Δ.Σ

Εκτύπωση

Τα Αντικύθηρα της Μαρίας Ευθυμίου

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου, γράφει για τα δικά της Αντικύθηρα.

Πριν δέκα περίπου χρόνια απεφάσισα πως είναι καιρός να πάω στα Αντικύθηρα. Όχι γιατί είχα ακούσει να έχει πάει κάποιος φίλος ή φίλη μου, αλλά γιατί βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, στο μέσο του πελάγους ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ρεύματα και ανέμους της θάλασσας που έχουν κάνει ξακουστό το νησί αυτό για τα αρχαία του ναυάγια. Και για τα λαμπρά αρχαιολογικά ευρήματα που ανασύρθηκαν από αυτά, όπως ο Παις των Αντικυθήρων, και, φυσικά, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το πιο περίπλοκο μηχάνημα με γρανάζια παγκοσμίως, στη ζώνη του χρόνου στην οποία κατασκευάστηκε.

Εκτύπωση

ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΘΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

11-5-2020

Συνεχίζεται η διαδικασία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στα ακίνητα

Μέσω της εφαρμογής https://tetragonika.govapp.gr οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν στον οικείο Δήμο τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων, καθώς τυχόν ανακρίβειες επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην εφαρμοζόμενη για τα έσοδα των Δήμων νομοθεσία (άρθρο 2, νόμου 429/1976, παρ. 11 και 14, άρθρο 10, νόμου 1080/1980, παρ. 12 και 16, άρθρο 24, νόμου 2130/1993).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Εκτύπωση

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   8-3-2020

Το Δ.Σ της Ένωσης λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην υγεία και τις οδηγίες που έχουν δοθεί αποφάσισε την αναβολή της ετήσιας χοροεσπερίδας που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 15-03-2020 στο μουσικό κέντρο Νέα Κοκινιώτισσα στην Νίκαια, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο που θα ανακοινωθεί από το Δ.Σ.   

ΤΟ Δ.Σ.

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές