ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκτύπωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ Γ.Σ 2024

Γράφτηκε από τον/την john 4. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων <<O ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ>> καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 09.30, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Β.Ε.Π) επί της οδού Καραΐσκου 111 (3ος όροφος) στον Πειραιά, με το ακόλουθο πρόγραμμα:   

Α. Χαιρετισμοί - ομιλίες

Β. Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. (*** Η διανομή στα μέλη της Ένωσης θα γίνει μετά το τέλος της Συνέλευσης). 

Γ.  Διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης Εκλογή από το σώμα προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης.   

                                                                                     

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ : 

Εκτύπωση

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2023

Γράφτηκε από τον/την john 45. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα 23/12/2023 στο γραφείο της Ένωσης στον Πειραιά διοργανώσαμε παιδική ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ εορτή για τα παιδιά συμπατριωτών και φίλων της Ένωσης.    

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ένωσης. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη.                                                       

Τα παιδιά διασκέδασαν με πολλά παιχνίδια με κλόουν, στο τέλος μοιράστηκαν δώρα καθώς επίσης μεζέδες, αναψυκτικά και γλυκά σε όλους.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης μας. 

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 2023)

Γράφτηκε από τον/την john 45. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 27/11/2023 τελέσαμε στον ιερό ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσας στον Άλιμο το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών και δωρητών της Ένωσης και των Απανταχού της γης Αντικυθηρίων χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ Σεραφείμ, ο οποίος πάντα παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε, πολλά μέλη της Ένωσης, οι συμπατριώτες μας ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και εκπρόσωποι των Κυθηραϊκών Σωματείων – μέλη των Δ.Σ., από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών οι κ.κ. Δημήτρης Παρίσης, Δημήτρης Καλαϊτζάκης και Μανόλης Κασιμάτης, από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κυθηρίων Αλίμου ο κ. Νικόλαος Φατσέας και από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών ο κ. Ιωάννης Σωτήρχος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους ιερείς, την επιτροπή, το προσωπικό και τις κυρίες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσας Αλίμου για την πολύ ζεστή και ευγενική ανταπόκριση τους, την προσφορά του καφέ και για την άψογη οργάνωση και τέλεση του μνημοσύνου, όπως και το γραφείο τελετών του κ. Ιωάννη Σολομόγκα, ο οποίος για μια ακόμα χρονιά μας προσέφερε τον δίσκο του μνημοσύνου.

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ένωση μας τίμησε την μνήμη του πολιούχου και προστάτη του νησιού μας ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Καστέλλα.Ευχαριστούμε θερμά τους ιερείς και το προσωπικό του ναού για την φιλοξενία τους σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους συμπατριώτες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και παρευρέθησαν. Μετά το τέλος της λειτουργίας στον προάυλιο χώρο του ναού μοιράστηκαν άρτοι από μέρους της Ένωσης σε όλους τους παρευρισκόμενους , και κεράσματα από το ζέυγος Χαράλαμπου και Πατρικίας Γαλανάκη τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά , και στην συνέχεια καφές σε παραλιακό κατάστημα στο Μικρολίμανο.Ευχόμαστε ως Ένωση υγεία σε όλους τους απανταχού επί της γης Αντικυθήριους , για να γιορτάζουμε την μνήμη του Αγίου.

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Γράφτηκε από τον/την john 35. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

9 Αυγούστου 2023

Άλλη μια απώλεια ενός πολύ εκλεκτού συμπατριώτη μας , του Φραγκίσκου Χαρχαλάκη.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη του και για την μεγάλη αγάπη του για το νησί του.

Επίσης για τις Κυριακές που ερχόταν στο γραφείο πριν αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα υγείας.

Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΤΟ Δ.Σ.

 

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ

Γράφτηκε από τον/την john 45. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ένωση θα τιμήσει την μνήμη του πολιούχου και προστάτη του νησιού μας ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ. Η διαφορά με άλλα χρόνια είναι ότι δεν θα γίνει στην Μυρτιδιώτισσα στο Νέο Φάληρο. Εφέτος αποφασίσαμε ύστερα από συνεννόηση το εν λόγω γεγονός θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Καστέλλα στον οποίο υπάρχει και εικόνα του Αγίου. Παραμονή 16/8 ημέρα Τετάρτη θα γίνει εσπερινός και ανήμερα 17/8 ημέρα Πέμπτη θεία λειτουργία. Σε νεότερη ανάρτηση θα αναφερθούν αναλυτικά οι ώρες , επίσης επισημαίνουμε ότι θα τηρηθούν όλα τα διαδικαστικά όπως κάθε χρόνο. ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΤΕΛΛΑ Διεύθυνση : Βασιλέως Παύλου & Επιδάυρου (τηλ 2104119949). ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΤΑΚΑΚΗ

Γράφτηκε από τον/την john 35. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου συμπατριώτη μας Βασίλη Πατακάκη θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 07 Ιουλίου και ώρα 14:15 μ.μ στο 3ο νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας του αντί στεφάνου το χρηματικό ποσό να διατεθεί υπέρ των σκοπών της Ένωσης.

Το Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΝΩΣΗΣ

Γράφτηκε από τον/την john 45. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ημερήσια εκδρομή του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18/6 με προορισμό Χαλκίδα - Λευκαντί (Ευβοίας).

Σημείο αναχώρησης η πλατεία Δραγάτση στον Περαιά στις 08:00 π.μ.

Αναχώρηση από Λευκαντί στις 17:00 μ.μ.

Οργάνωση Εκδρομής : Γραφείο Τουρισμού : DODONI TRAVEL , Υπεύθυνη : Γιώτα Βάσση 

ΤΟ Δ.Σ.

Εκτύπωση

2η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Γράφτηκε από τον/την john 34. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωση συμμετείχε στην 2η γιορτή Παράδοσης το Σάββατο 27 Και την Κυριακή 28/5 με δικό της περίπτερο που διοργάνωσε η Ένωση των Απανταχού Μανιατών <<Η ΜΑΝΗ>> στο Πασαλιμάνι στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2023» του Δήμου Πειραιά με την στήριξη του Πολεμικού Μουσείου, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς οργανισμού International Action Art.

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Απανταχού Μανιατών για την φιλοξενία τους και όλους τους γνωστούς, φίλους και μέλη της Ένωσης που τις δύο αυτές ημέρες έκαναν αισθητή την παρουσία τους κοντά μας και βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του.

Το Δ.Σ.

Εκτύπωση

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης Μαρτίου 2023

Γράφτηκε από τον/την john 15. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

26 Μαρτίου 2023

Η Ένωση μας με μεγάλη χαρά συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επέτειου της 25ης Μαρτίου 2023.

Ύστερα από  πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής ανταποκριθήκαμε και τμήμα του Συλλόγου έλαβε μέρος στην παρέλαση στον Πειραιά .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς και τα  παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για τη συμμετοχή.

Το Δ.Σ.

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές